PRP (Platelets-Rich Plasma) терапията, известна още като плазмотерапия или „вампирски лифтинг”, е терапевтичен метод, който от години се прилага с успех в различни области на медицината. През последните няколко години тя намира все по-широко приложение и в естетичната медицина.

При плазмотерапията се използва плазмен продукт, известен като PRP – Platelets Reach Plasma – богата на тромбоцити плазма. Той се извлича от собствената, предварително обработена чрез центрофугиране кръв, а инжектирането му в повърхностните слоеве на кожата води до освобождаване от тромбоцитите на активни биологични вещества, наречени „растежни фактори”. Те активират специфични клетки в дермата, които синтезират нови колагенни и еластични влакна. В резултат на това кожата става по-плътна, еластична и стегната, а фините бръчки постепенно се редуцират. 

Благодарение на процедурата се активира и процес на образуване на нови кръвоносни съдове, което води до допълнително подмладяване. Видимият ефект от терапията е стягане на кожата, изравняване на тена, видимо освежаване, намаляване подпухването около очите и тъмните петна.

Въпреки че микроскопските доказателства за ефекта от терапията са категорични, често както за пациент, така и за лекуващия лекар е трудно да се види реален ефект по кожата. Обикновено методът има най-изразен резултат в областите, в които кожата е по-тънка и деликатна – горни и долни клепачи, шия, някои повърхностни бръчки по лицето. Често се съчетава с други процедури – аблативен и неаблативен лифтинг, аблативно и неаблативно подмладяване и други.

Силно препоръчваме, преди да се насочите към плазмотерапия, да направите консултация с лекуващият дерматолог, който може да препоръча значително по-ефективни методи на подобна или по-ниска цена.

PRP-терапията е метод, който успешно се използва и за лечение на андрогенна алопеция (оплешивяване от мъжки тип), чрез стимулиране на космените фоликули.


Актуални цени на процедурата в дерматологични центрове „Lege Artis”: 

  • За една процедура - 350 лв.

Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6000
"Антон Марчин" 64
За ваше улеснение въведете в навигацията ви ул. "ул."Св.Княз Борис I" №158

+359 88 70 77 307, +359 88 26 31 750

+359 88 39 18 802

E-mail: contact@legeartis.bg

Lege Artis София

Връзка с нас

* - Задължителни полета