Visia 6 - спектрофотометричен компютърен анализ на кожата

Една от най-сериозните трудности в практикуването на естетичната дерматология, с които се сблъскват както лекари, така и пациенти, е разминаването между очакванията на хората и реалния резултат от терапията. Причините за този проблем са разнообразни и включват нереалистични представи, породени от некоректна реклама, липса на първична консултация и информирано съгласие, особености и субективност на човешката памет (при лекари и пациенти), чисто вербални неразбирателства и много други.

Ние в дерматологичен център „Lege Artis” винаги сме полагали сериозни усилия да сведем тези недоразумения до минимум. Именно това е причината за задължителните консултации, подписването на информирано съгласие и правенето на снимки на състоянието преди и след всяка нова процедура или терапия. За съжаление дълго време ни е липсвал инструмент, с който да покажем на пациента ясно проблемите, които ние като специалисти виждаме по кожата му, и с който да демонстрираме ефекта от терапията, още преди тя да е започнала.

Затова сме горди да представим първи (и засега единствени в България) едно от най-добрите и съвременни решения на тези проблеми – последното поколение система за компютърен комплексен анализ на кожата „Visia 6” на водещия американски производител Canfield.

„Visia” на известната американска компания Canfield прави революция в начина, по който се практикува естетичната дерматология. Резултат на дългогодишната работа на екип от специалисти, включително дерматолози, физици, компютърни специалисти и професионални фотографи, „Visia” представлява един цялостен, завършен продукт, който не спира да се усъвършенства.

Макар и първоначално замислен като изцяло научен проект, само няколко години след създаването ѝ системата е разработена и във вариант за клинична употреба. Освен превъзходен диагностичен инструмент, Visia 6 е и незаменимо средство за адекватна комуникация между лекуващия дерматолог и пациента, което свежда до минимум възможността за недоразумения от типа „Не виждам никаква промяна в кожата си“ или „Очаквах повече от лазерните процедури“.

Използвайки спектрофотометричен анализ на кожата със светлина с различна поляризация и дължина на вълната, Visia 6 позволява на лекуващия лекар и пациента да видят ясно къде са позиционирани и колко са сериозни проблемите в кожата. След това, чрез специален алгоритъм, системата оценява тежестта им, като представя информацията визуално и графично. В края на консултацията пациентът вижда какъв резултат би могъл да се постигне с препоръчаната терапия, а също така и как би изглеждал след 5 години, ако не проведе никаква терапия. В светлината на тази информация, пациентът може да вземе осведомено решение.След провеждането на лечението се извършва повторен анализ, който недвусмислено и обективно показва постигнатите резултати, като сравнява състоянието на кожата преди и след проведената терапия. 

Какви възможности предлага последното поколение Visia 6 на Canfield:

 1. Драстично подобрява диагностиката на заболявания, свързани с пигментации и разширени капиляри по кожата на лицето;
 2. Позволява количествен и качествен анализ по отношение на повърхностна и дълбока пигментация, капиляри, разширени пори, бръчки и белези;
 3. Дава възможност за триизмерна диагностика на релефа на кожата;
 4. Демонстрира по недвусмислен начин визуално и графично ефекта от приложената апаратна и/или медикаментозна терапия на пигментации, разширени капиляри (и всички свързани състояния), разширени пори, белези от акне и много други;
 5. Оценява безпристрастно кожата, като определя действителната ѝ възраст, вземайки предвид типа кожа, пола, расата и годините на пациента;
 6. „Предсказва“ визуално състоянието на кожата по два сценария: какъв ефект може да се очаква от терапията и как би изглеждала кожата 5 години по-късно, ако не се провежда терапия;
 7. Като съчетава съвременни технологии и възможностите на визуалната комуникация, намалява драстично недоразуменията в комуникацията между лекуващия дерматолог и неговия пациент;
 8. Дава възможност за клинични проучвания за ефективността на козметични продукти, медикаменти и апарати за лечение на кожни заболявания.
Актуални цени за процедурата в дерматологични центрове „Lege Artis”:

 • Компютърна диагностика на кожата на лицето с Visia 6 - 25 лв.
 • Компютърна диагностика на кожата на лицето с Visia 6 и консултация с медицински специалист с препоръки за терапия на откритите проблеми - 40 лв. 
 • Компютърна диагностика на кожата на лицето с Visia 6 и консултация с лекар (дерматолог) с изписване на лечение на откритите проблеми - 110 лв.


Lege Artis Стара Загора

Стара Загора 6003
Ул. „Цар Калоян“ 18 – партер

Работно време:
Понеделник - Петък: 10:00 - 18:00ч.
Събота : почивен ден
Неделя: почивен ден

+359 88 70 77 307, +359 42 601 206, +359 42 601 621

E-mail: legeartisbg1999@gmail.com

Lege Artis София

София 1407
Ул. „Любата“ 12, офис 4

Работно време:
Понеделник и Сряда: 11:00 - 19:00ч.
Вторник, Четвъртък и Петък: 10:00 - 18:00ч.
Събота: 09:00 - 17:00ч.
Неделя: почивен ден

+359 88 60 92 944, +359 2 434 1999

E-mail: legeartissofia@gmail.com

Връзка с нас

* - Задължителни полета